انواع ویزای تحصیلی کانادا

افراد یا در سنین مدرسه قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا را دارند، یا در مقاطع دانشگاهی. ازهمین رو اداره مهاجرت کانادا نیز دو نوع ویزای اخذ ویزای کانادا برای متقاضیان مهاجرت به کانادا ارائه کرده است:

واضح است که ویزای دانش‌آموزی کانادا به افراد زیر 18 سالی تعلق می‌گیرد که قصد تحصیل در مدارس کانادایی را دارند. از طرفی ویزای دانشجویی نیز برای افراد بالای 18 سال برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی مختلف در کشور کانادا صادر می‌شود. شرایط و مدارک هر ویزا را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا چیست؟

همانطور که بالاتر گفتیم با توجه به دو نوع ویزای تحصیلی کانادا، شرایط برای هر کدام نیز متفاوت است که در ادامه هرکدام را جداگانه بررسی کرده‌ایم:
شرایط اخذ ویزای دانشجویی کانادا چیست؟

موارد زیر، مهم‌ترین شرایط برای گرفتن ویزای دانشجویی کانادا است:

داشتن پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه یا موسسۀ آموزشی مورد تاًیید (DLI)
تمکن مالی برای خرج‌ومخارج تحصیل و زندگی
مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (در صورتی که دانشگاه از شما خواسته است)
متقاعدکردن آفیسر برای ترکِ کانادا بعد از اتمام تحصیل

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا چیست؟

نامۀ پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسۀ آموزشی مورد تایید (DLI)
مدارک شناسایی، پاسپورت و عکس
مدارک تمکن مالی
اِستادی پلن (Study Plan)
مدارک لازم برای اثبات وابستگی به ایران و بازگشت به وطن (تای – Tie)
نامۀ پذیرش تحصیلی یا CAQ (برای تحصیل در کبک)
مدارک لازم برای پُرکردن گپ تحصیلی (در صورت داشتن گپِ تحصیلی)
مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه

در ادامه درباره مهمترین مدارک ویزای تحصیلی کانادا، با جزئیات بیشتر صحبت کرده‌ایم. فراموش نکنید که یکی از دلایلِ مهم ریجکتی ویزا و عدم موفقیت در مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، نقص مدارک یا وجود تناقض و ایراد در آن‌هاست.

برای جلوگیری از ریجکتی، نکات زیر را در نظر بگیرید:

قبل از اقدام برای ویزای تحصیلی کانادا، مدارک موردنیاز را بررسی و مدارک خود را با آن‌ها تطبیق دهید.
مدارکی را که احتمال می‌دهید از شما بخواهند یا طبق تجربه دیگران، برای ویزا از آن‌ها خواسته‌اند، آماده کنید؛ تا در صورتی که از شما هم آن مدارک را خواستند، به مشکل برنخورید.
همیشه ساده‌ترین راه، بهترین راه نیست! شرایط خودتان را اولویت قراردهید و طبق آن پیش بروید.

با گرفتن یک مشاورۀ تحصیلی دقیق یا وجود یک وکیل مهاجرت به کانادا در پرونده‌تان، از خطاهای احتمالی جلوگیری شده، پروندۀ شما با کمترین نقص به اداره مهاجرت ارسال شده و شانس شما در گرفتن ویزا بیشتر می‌شود
هزینۀ ویزای تحصیلی کانادا چقدر است؟

مراحل و بخش‌های اقدام برای مهاجرت تحصیلی به کانادا هم در کنار مرحلۀ گرفتنِ ویزا، هزینه‌های خود را دارند. در این‌جا فقط هزینۀ اخذ ویزا را بررسی می‌کنیم:

2

هزینه‌ها موضوع مهمی است و معمولاً یکی از اولین کارهایی که دانشجویان برای شروع مراحل مهاجرت تحصیلی انجام می‌دهند این است که نگاهی به جیب‌شان می‌کنند و دخل‌وخرج را چک می‌کنند.

یادتان نرود، که با گرفتن فاند، اسکالرشیپ و بورسیۀ تحصیلی در کانادا هم می‌توانید بخش زیادی از هزینه‌های خودتان را کاهش‌دهید.

3
چقدر طول می‌کشد تا ویزای دانشجویی کانادا صادر شود؟

طبق آخرین آپدیت (18 ژانویه، 2023)؛ از زمانی که مدارکتان تکمیل شده، آن‌ها را ارسال کرده‌اید و انگشت‌نگاری را انجام داده‌اید، 9 هفته یا بیش از 2 ماه طول می‌کشد تا اداره مهاجرت کانادا پرونده شما را بررسی و جواب را اعلام کند. طبیعیست که مواردی باعث کاهش یا افزایش این مدت‌زمان شوند.
مراحل مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل

برای تحصیل در کانادا قبل از هرچیز باید برای اخذ استادی پرمیت یا همان مجوز تحصیل در کانادا اقدام کنید. اما برای اخذ استادی پرمیت از کجا شروع کنیم؟
مرحله اول: انتخاب دانشگاه و اخذ پذیرش تحصیلی

قبل از استادی پرمیت، باید دانشگاه و رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و مدارک لازم را برای دانشگاه ارسال کنید. در نهایت دانشگاه مورد نظر با بررسی مدارک شما، پذیرش تحصیلی در آن دانشگاه را صادر می‌کند. از بعد از این مرحله باید برای اخذ استادی پرمیت اقدام کنید.
مرحله دوم: مدارک لازم را آماده کنید

بالاتر درباره مدارک صحبت کردیم. با مراجعه به تیتر مدارک لازم، مرور مجددی روی آن داشته باشید. دقت کنید که با وجود کوچکترین نقصی در تکمیل مدارک، نمی‌توانید فرایند ثبت درخواست برای استادی پرمیت را به پایان برسانید. در ضمن اگر با مدارک ناقص مراحل را طی کنید، مدت زمان بیشتری را باید منتظر بمانید. در همین اولین مرحله اگر قصد دارید در کبک تحصیل کنید، حتما نامه پذیرش تحصیلی کبک یا CAQ را هم آماده کنید.
مرحله سوم: ثبت‌نام آنلاین

برای اخذ استادی پرمیت، حتما باید درخواست‌تان را به صورت آنلاین ثبت کنید، فرقی هم نمی‌کند در کانادا باشید یا خارج از کانادا. بدین منظور باید تمامی مدارک مورد نیاز را اسکن کنید و کارت اعتباری معتبر هم داشته باشید. درضمن دستورالعمل هر بخش را قبل از تکمیل بخوانید تا از هرگونه اشتباه جلوگیری کنید.

به خاطر داشته باشید، در زمان ثبت‌نام آنلاین باید هزینه‌های مرتبط با اخذ استادی پرمیت و بیومتریک را هم پرداخت کنید. علاوه‌بر این موارد، شاید لازم باشد برای تست مدیکال کانادا، تست زبان و یا دیگر خدمات هم هزینه پرداخت کنید. اگر هزینه بیومتریک را در این مرحله پرداخت نکنید، ممکن است فرایند رسیدگی به درخواست شما با تاخیر انجام شود.

برای ثبت‌نام نیز باید در سایت اداره مهاجرت کانادا، پروفایل بسازید. پروسه ساخت پروفایل هم پیچیدگی خاصی ندارد و خیلی راحت با ایجاد یک نام کاربری و رمز، این کار انجام می‌شود.
مرحله چهارم: انگشت‌نگاری و تصویر دیجیتال (بیومتریک)

به‌منظور جلوگیری از تاخیر در روند کارتان، بهتر است هرچه زودتر برای انجام مرحله انگشت‌نگاری وقت بگیرید. این مرحله در یکی از مراکز درخواست ویزا (VAC) انجام می‌شود.
مرحله پنجم: بررسی درخواست مجوز تحصیل توسط اداره مهاجرت کانادا

بعد از تمام این مراحل، اداره مهاجرت کانادا تمامی مدارک شما را بررسی می‌کند. اگر مدارک کامل نباشند، بدون هیچ پردازشی درخواست شما رد می‌شود. البته ممکن است از شما درخواست تکمیل مدارک هم کنند. در این مرحله موارد زیر نیز ممکن است از شما خواسته شود:

مصاحبه با آفیسر
ارائه اطلاعات تکمیلی
تست مدیکال
گواهی سوءپیشینه

مرحله ششم: پذیرش درخواست

اگر تمامی مدارک‌تان کامل باشد، استادی پرمیت برای شما صادر می‌شود. حالا به دو روش می‌توانید مجوز تحصیلی خود را دریافت کنید: یا در بدو ورود به کشور کانادا یا به صورت ایمیل. در این مرحله نامه POE هم برای شما صادر می‌شود. دراین نامه دولت کانادا مشخص کرده است که کجا باید نقطه ورودتان به کانادا باشد. تنها با داشتن این نامه می‌توانید از مجوز تحصیلی‌تان استفاده کنید.

منبع:اقتصاد نگار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید