امروزه فشن (Fashion) مسئلهای است که همهی ما با آن سر و کار داریم. حتی افرادی هم که میگویند به فشن و مد اهمیت چندانی نمیدهند هر روز صبح برای رفتن به سر کار و انتخاب کردن لباس مناسب دچار سردرگمی هستند که چه لباسی بپوشند که به روز و زیبا و همینطور مناسب باشد. اما این اهمیت از کجا میآید و فلسفه فشن و مد چیست و چرا انقدر نقش پر رنگی در زندگی همهی ما پیدا کرده است؟
دنیا تغییر کرده و به دنبال آن فشن و مد و پوشش نیز تغییر یافته است. فشن امروزی تحت تاثیر عوامل مختلفی است و از مسائلی مانند موسیقی، فیلم، کتاب، تلویزیون و… ایدههای جدیدی برای طراحی فشن جدید تولید میشود. در حقیقت این دست مسائل بر روی نوع پوشش افراد و ترندهای روز نیز تاثیر گذار است. برای مثال پس از اکران فیلم مردان سیاهپوش، فروش عینکهای مارک Ray-Ban چند برابر شد. گاهی این ترندهای فشن تا حد جهانی شدن هم پیش میروند. برای مثال در دهه 1950 میلادی بسیاری از نوجوانان در سراسر جهان از پوشش الویس پریسلی تقلید میکردند.
اینجاست که مسئله فشن و قدرت آن اهمیت پیدا میکند و درک درست از این مسئله به موضوع مهمی بدل میشود. فشن و مد سالها است که از مسئلهای مربوط به پوشش و نشانهی سطح زندگی اجتماعی به یک صنعت تبدیل شده و پشت هر محصول آن دنیایی از فلسفه و تفکر و معانی قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم به موضوع فشن و معانی آن بپردازیم و فلسفه فشن را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید. ژورنال بخوانید.
معنای لغوی فشن
“فشن شکلی از پوشش، زیورآلات و یا مبلمان است که قابل استفاده برای هر فردی میباشد. فشن تا حد زیادی به فرهنگ بستگی دارد و در هر فرهنگ شکلی منحصر بفرد به خود میگیرید. فشن به نوعی سرچشمه جذابیت و خوشپوشی است” (ویکیپدیا)
بدون دیدگاه