روابط عمومی و بازاریابی تاکتیکهای مشابهی دارند اما روی دستیابی به اهداف متفاوت تمرکز دارند. کسبوکار دماوند برخی از تفاوتهای اصلی بین این دو را در ادامه آورده است.
ازجمله تفاوتهای بین روابط عمومی و بازاریابی، معیارهایی است که از آنها پیروی میکنند. روابط عمومی به شهرت و افکار عمومی نگاه میکند، درحالیکه بازاریابی اعداد فروش و بازگشت سرمایه را در نظر میگیرد.
برخی از افراد روابط عمومی (PR) و بازاریابی را اشتباه میگیرند، اما آنها یکچیز نیستند. روابط عمومی بر ایجاد تصویری مثبت برای شرکت تمرکز دارد، درحالیکه بازاریابی بر فروش محصولات یا خدمات متمرکز است. بیایید به برخی از تفاوتهای بین روابط عمومی و بازاریابی و محل تداخل این دو بخش نگاه کنیم.
روابط عمومی چیست؟
روابط عمومی عمل حفظ تصویر عمومی مثبت برای یک شرکت، سازمان یا فرد است. بخش روابط عمومی بر ایجاد روابط سودمند متقابل بین شرکت و رسانه متمرکز است.
در اینجا برخی از عملکردهای اصلی روابط عمومی آورده شده است:
- مدیریت شهرت.
- روابط رسانهای.
- مناسبتها.
- روزنامهنگاری برند.
یکی دیگر از کارکردهای حیاتی روابط عمومی، برخورد با مطبوعات منفی است. اگر شرکت درگیر یک داستان منفی باشد، بخش روابط عمومی باید کنترل آسیب را انجام دهد. این معمولاً شامل ایجاد یک چرخش مثبت در داستان یا درخواست عذرخواهی از طرف شرکت است.
بازاریابی چیست؟
بازاریابی شامل فروش محصولات یا خدمات و یافتن راههایی برای ارائه ارزش برای مشتریان و مخاطبان شرکت است. استراتژیهای بازاریابی مختلفی وجود دارد، ازجمله:
- بازاریابی محتوا.
- بازاریابی ایمیلی.
- بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی.
- اینفلوئنسر مارکتینگ
از طریق این اشکال مختلف بازاریابی، مخاطب با محصول یا خدماتی آشنا میشود که مشکلی را که دارد حل میکنند. باگذشت زمان، آن مخاطب شروع به ایجاد رابطه با شرکت میکند و ممکن است درنهایت به مشتری تبدیل شود.
همچنین بخوانید: رویکردهای بازاریابی برای کسبوکارهای کوچک
تفاوت بین روابط عمومی و بازاریابی چیست؟
تفاوت اصلی بین این دو اصطلاح این است که بازاریابی بر فروش محصولات متمرکز است، درحالیکه روابط عمومی بر حفظ شهرت مثبت شرکت تمرکز دارد. در اینجا برخی از بزرگترین تفاوتهای بین روابط عمومی و بازاریابی را میخوانید:
فعالیتهای روزانه: در بیشتر موارد، متخصصان بازاریابی و روابط عمومی وقت خود را به روشهای بسیار متفاوتی سپری میکنند. اغلب میتوانید متخصصان روابط عمومی را بیابید که بیانیههای مطبوعاتی مینویسند، داستانهای مثبتی درباره شرکت ارائه میکنند و روابط رسانهای ایجاد میکنند. متخصصان بازاریابی وقت خود را صرف برنامهریزی برای عرضه محصول، ایجاد کمپینهای بازاریابی و انجام تحقیقات مشتری میکنند.
مخاطب: یکی دیگر از تفاوتهای این دو بخش، مخاطبانی است که به آنها میرسد. بخش روابط عمومی بسته به نیاز شرکت با مخاطبان مختلفی صحبت میکند. بهعنوانمثال، آنها ممکن است ارتباط مثبتی با رسانهها، سهامداران شرکت یا حتی کارمندان ایجاد کنند. در مقایسه، بخش بازاریابی عمدتاً بر دستیابی به مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه متمرکز است.
اهداف: وقتی بخشهای روابط عمومی و بازاریابی به شغل خود نزدیک میشوند، اهداف بسیار متفاوتی در ذهن دارند. روابط عمومی بر ایجاد تصویری مثبت برای شرکت و ایجاد رابطه مثبت با ذینفعان مختلف شرکت متمرکز است، درحالیکه بازاریابی بر دستیابی به مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه و افزایش فروش برای شرکت متمرکز است.
معیارهای موفقیت: یکی دیگر از تمایزات کلیدی بین بازاریابی و روابط عمومی این است که هر دو بخش چگونه موفقیت را اندازهگیری میکنند. متخصصان روابط عمومی در نظر میگیرند که آیا آنها بهطور مؤثر هجوم مثبتی برای شرکت ایجاد کردهاند یا خیر. در مقایسه، بازاریابی ممکن است به این موضوع نگاه کند که آیا یک محصول به اهداف فروش یا بازگشت سرمایه از یک کمپین اخیر رسیده است یا خیر.
همچنین بخوانید: بررسی نهایی زمان مناسب در ملاقات فروش
کجا این دو باهم تداخل دارند؟
روابط عمومی و بازاریابی اهداف متفاوتی دارند، اما برخی از همپوشانیهای اجتنابناپذیر بین این دو بخش وجود دارد. این به این دلیل است که موفقیت یک بخش واقعاً به موفقیت بخش دیگر بستگی دارد.
بهعنوانمثال، اگر شرکت آگاهی نام تجاری ضعیفی داشته باشد، تیم بازاریابی برای افزایش فروش با مشکل مواجه خواهد شد. یا اگر شرکت مطبوعات منفی زیادی دریافت کند، فروش ممکن است در پاسخ کاهش یابد.
بازاریابی رسانههای اجتماعی فعالیتی است که هر دو بخش اغلب از آن استفاده میکنند. به این دلیل که رسانههای اجتماعی میتوانند برای ایجاد آگاهی از برند و اجرای کمپینهای بازاریابی هدفمند استفاده شوند.
بهترین کاری که شرکت شما میتواند انجام دهد این است که هر دو استراتژی را هماهنگ کند. این به شما امکان میدهد تلاش خود را در هر دو مورد به حداکثر برسانید و با مخاطبان هدف خود روابط مثبت ایجاد کنید.
انتهای مطلب/
بدون دیدگاه